COST CALCULATOR

Use our form to estimate the initial cost of renovation or installation.

REQUEST A QUOTE
Download Brochures
Download BrochureDownload Summary
Sfeerbeeld van AGdakspecialist. Klaar om te beginnen met het vervangen van het dakleer van een platdak.

DAKLEKKAGE: OORZAKEN EN OPLOSSINGEN

Heeft u te maken met vocht en of schimmelplekken in huis? Mogelijk heeft u een lek in het dak. Een daklekkage komt vaak voor in de buurt van waterleidingen, afvoeren, dakgoten en in hoeken. Een lekkage is een vervelend probleem, dat zo snel mogelijk opgelost dient te worden. Zodat verdere schade beperkt blijft.

De oorzaak van een daklekkage bij een schuin dak komt vaak door problemen met de dakpannen, denk aan het niet (meer) mooi aansluiten of doordat de dakpannen kapot of gescheurd zijn. Daklekkage bij platte daken ontstaan vaak doordat de bitumen door weersinvloeden zijn uitgedroogd of gescheurd (ingroei mossen). Het water heeft hierdoor vrij spel tussen de naden.

Een daklekkage kan ook ontstaan doordat het daklood rondom de schoorsteen, luchtkanalen of dakkapel kapot is of niet meer goed aansluit.

Een lekkende dakgoot, kan ontstaan doordat de naden niet meer goed aansluiten (werking warm koud) of door aantasting van het materiaal door weersinvloeden. Bladeren of vogelnesten in de dakgoot kunnen ook voor verstoppingen leiden, waardoor een lekkage ontstaat.

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Wij komen graag vrijblijvend langs voor een fysieke inspectie van uw dak. Klik hier voor het inplannen van een afspraak.

Standaard geven wij 10 jaar garantie op onze dakreparatie.

WAAROM VOOR A&G DAKSPECIALIST KIEZEN?

Wij beschikken over meer dan 15 jaar ervaring in dakreparatie en renovaties. Voor noodklussen zijn wij 24/7 beschikbaar, ook in het weekend. Klanttevredenheid is voor ons erg belangrijk, evenals persoonlijk contact. Vraag hier vrijblijvend een fysiek dak inspectie rapport aan. Wij gaan door totdat uw dak probleem is opgelost, binnen de afgesproken tijd en prijs.

 • Standaard 10 jaar garantie op onze dakreparatie
 • 24/7 bereikbaar voor noodgevallen
 • Meer dan 15 jaar ervaring
 • Kosteloze fysiek dak inspectie rapport
 • Snelle afhandeling van uw dakprobleem
 • Scherpe prijsstelling offerte
 • Ook voor preventief onderhoud, inspectie en isolatie advies

VEELGESTELDE VRAGEN

 • Hoelang gaan dakpannen mee?

  Dakpannen kunnen wel tot 100 jaar meegaan. De gemiddelde levensduur van een betonnen dakpan is 30 jaar, die van een keramische dakpan 50 jaar.

 • Wat is het verschil tussen een betonnen en een keramische dakpan?

  In vorm, kleur en afmeting zijn er niet echt verschillen. Een betonnen dakpan, wordt gemaakt van een mengsel van zand, water, cement of klei. Een keramische dakpan wordt gemaakt van gebakken klei. Keramische dakpannen zijn sterker en beschadigen minder snel. Hierdoor zijn ze vaak duurder dan de betonnen variant.

 • Wat is de levensduur van daklood?

  Lood gaat gemiddeld tussen de 30 en 40 jaar mee. Scheuren in het lood zijn een indicatie dat vervanging van de loodslab noodzakelijk is.