COST CALCULATOR

Use our form to estimate the initial cost of renovation or installation.

REQUEST A QUOTE
Download Brochures
Download BrochureDownload Summary

SCHOORSTEEN RENOVATIE: Stook veilig en voorkom lekkage

Door veranderende weersomstandigheden als (vries)kou, warmte, wind, regen, sneeuw, krijgt uw rookkanaal en de gebruikte materialen aardig wat te verduren in de loop van de tijd. Denk hierbij aan het voegwerk of de loodlappen, maar ook de buizen aan de binnenzijde.

Heeft u een houtkachel? Gebruikt u hout van de buitenopslag dat soms nog wat vochtig is? Of tempert u de haard regelmatig? Zo ja, dan kunnen onverbrande deeltjes voor aanslag (creosoot) in uw rookkanaal zorgen. Creosoot is een teerachtige substantie welke ontvlambaar is en in het ergste geval tot een schoorsteenbrand kan leiden. Creosoot is lastig te verwijderen. Jaarlijkse onderhoud en inspectie door een bedrijf dat is aangesloten bij de Algemene Schoorsteenvegers Patroons Bond (ASPB) is te adviseren.

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Wij komen graag vrijblijvend langs voor een fysieke inspectie van uw schoorsteen, rookkanalen. Klik hier voor het inplannen van een afspraak.

WAAROM VOOR A&G DAKSPECIALIST KIEZEN?

Wij beschikken over meer dan 15 jaar ervaring in dakreparatie en renovaties. Voor noodklussen zijn wij 24/7 beschikbaar, ook in het weekend. Klanttevredenheid is voor ons erg belangrijk, evenals persoonlijk contact. Vraag hier vrijblijvend een fysiek dak inspectie rapport aan. Wij gaan door totdat uw dak probleem is opgelost, binnen de afgesproken tijd en prijs.

 • Standaard 10 jaar garantie op onze dakreparatie
 • 24/7 bereikbaar voor noodgevallen
 • Meer dan 15 jaar ervaring
 • Kosteloze fysiek dak inspectie rapport
 • Snelle afhandeling van uw dakprobleem
 • Scherpe prijsstelling offerte
 • Ook voor preventief onderhoud, inspectie en isolatie advies

VEELGESTELDE VRAGEN

 • Wat is creosoot?

  Creosoot is een brandbare, teerachtige stof. Creosoot ontstaat door roetaanslag, onverbrande deeltjes hechten zich aan de wand van het rookkanaal.

 • Waarom moet je een schoorsteenbrand nooit met water blussen?

  Bij het blussen met water ontstaat er stoom. Een liter water wordt omgezet in ca 1700 liter stoom. Zoveel stoom kan een schoorsteen niet snel genoeg afvoeren.door de druk kan het rookkanaal scheuren en kan er zelfs een explosie ontstaan. Gebruik zand of zout om het vuur te doven.

 • Gebruikt A&G Dakspecialist gecertificeerde materialen?

  Wij werken uitsluitend met materialen dat T-600 is gecertificeerd.